Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 16-06-2007 04:03:17
Geldzaken & Recht

Via internet besteld, niets ontvangen, wel betalen??

dag luna,


daar u iets besteld heeft via internet, gelden (tevens) de regels van het burgerlijk wetboek, boek 7.


eén van die regels is, is dat de verkoper/verzender verantwoordelijk is tot aan de feitelijke (af)levering aan de klant. dat bedrijf stelt dat het is afgeleverd en u beweert dat u niets ontvangen heeft.


normaliter zou een pakketje nog afgeleverd kunnen zijn bij de buren, maar in dit geval past het in uw brievenbus, dus het hoeft in deze niet afgeleverd te zijn bij de buren.


blijft over: het bewijs. nu dat bedrijf beweert dat het bestelde is afgeleverd en u de rekening hiervoor presenteert, zal dat bedrijf ook moeten bewijzen dat het inderdaad feitelijk afgeleverd is. u hoeft dus niet te bewijzen dat u niets ontvangen heeft...... zoiets is ook (bijna) onmogelijk.


maar voor alle zekerheid zou ik toch maar eens bij uw buren navragen of zij mogelijk wat ontvangen hebben. misschien paste het wel niet in uw brievenbus.........


indien tnt ook stelt dat het is afgeleverd (of bij u of bij uw buren), staat u een stuk zwakker.


maar: wie eist, bewijst!


gr. hutch