Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2007 09:34:55
Geldzaken & Recht

Is een offerte altijd vrijblijvend ?

dag inomi,


het zal u intussen wel duidelijk zijn, dat een offerte (in deze) geen opdracht is. u heeft niets getekend en bent geen mondelinge overeenkomst aangegaan. dus dat bedrijf is geheel op eigen 'risico' aan die taak begonnen en heeft, juridisch gezien, geen poot om op te staan. ook niet als op die offerte een opmerking is geplaatst, dat u voor een bepaalde datum moet reageren, dat u deze offerte niet accepteert. reageert u niet, dan heeft u de opdracht gegeven. deze zogenaamde 'negatieve optie' is niet toegestaan.


wel zou u uiteraard (uit coulance) een bepaald gedeelte van het bedrag wat in die offerte genoemd is, kunnen betalen, indien de werkzaamheden naar uw mening goed uitgevoerd zijn. welk bedrag dit zou kunnen zijn, is aan u zelf. indien u dit doet..... laat dat bedrijf dan wel voor accoord tekenen, niet dat u later nog een rekening krijgt voor het resterende gedeelte.


maar formeel hoeft u dat niet te doen. u bent dus tot niets verplicht.


gr. hutch