Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2007 15:26:34
Geldzaken & Recht

Is een offerte altijd vrijblijvend ?

A: het gaat hier niet om kosten die in rekening worden gebracht voor het uitbrengen van een offerte, maar om het uitvoeren van werkzaamheden waar een offerte voor is gevraagd.

b: indien een bedrjif kosten in rekening wil brengen voor het maken van een offerte, dient deze dit aan de klant rechtstreeks te melden, niet in de algemene voorwaarden te zetten.

voor het maken van elke aanbieding zal een ondernemer tijd kwijt zijn. deze kosten zitten in de ak van de ondernemer (ook wel: overhead). hoe hoog hij die inschat is aan hem zelf.

om naar een direct consumentenvoorbeeld over te stappen:
ik loop een willekeurige winkel in, en vraag prijzen en informatie op over verschillende tv's die er zijn tentoongesteld. ik besluit echter niets te kopen. volgens u ben ik nu de loonkosten van de verkoper, huurkosten van het stukje pand waar ik heb gestaan en moet ik betalen voor het kopje koffie dat ik van de verkoper heb gehad wanneer deze dit in zijn algemene voorwaarden heeft neergezet, maar mij dat niet expliciet heeft gemeld voordat hij op mijn verzoek om informatie in ging?

of een bedrijf een offerte wenst uit te brengen bepaald hij zelf. of ik op die offerte in ga is aan mij. niet aan het bedrijf.