Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 04-07-2007 16:39:51
Auto & Vervoer

Door een ander aangereden maar zelf betalen?

U bent beiden op dat moment bezig met een bijzondere manoeuvre, namelijk achteruit rijden om aan het verkeer te gaan deelnemen. u staat dan even stil om daarna aan het verkeer deel te gaan nemen.

als uw stilstaand meer dan 8 seconden heeft geduurd, dan geldt u als een geparkeerd staand object. is de stilstand korter dan 8 seconden (=disculperende stilstand), dan wordt het geacht deel uit te maken van de bijzondere manoeuvre (standpunt van de vezekeringsmaatschappij van tegenpartij).

wanneer twee voertuigen elkaar dan raken, dan wordt de schade op 50/50 geregeld. als u casco-all risk verzekerd bent, kunt u de andere helft van de schade verhalen op uw eigen verzekering. als de andere auto bij u een schadeclaim heeft ingediend op grond van bovenstaand verhaal, bent u toch al een gedeelte van uw no-claim kwijt.

is u 50% aangeboden van de schade? hoe bent u verzekerd? heeft u een rechtsbijstandverzekering?

vladja