Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-07-2007 11:26:37
Computers & Telefonie

Energiezuinige pc

amd levert de socket am2 athlon 64x2 t/m de 4800+ in een 65 watt variant, kosten ongeveer 150 euro.


intels core 2 duo zuigt als ik het goed heb ongeveer 90 watt, evenals de oudere celerons. de oudere pentium 4's trekken ruim 100 watt.


hoeveel de nieuwste core 2 quad's trekken weet ik niet precies, maar ik heb begrepen dat die relatief gezien iets zuiniger zijn dan de core 2 duo's.


erg veel valt er dus inderdaad niet te bezuinigen, zeker niet als je flinke prestaties wil met videobewerking.


maar een upgrade naar een athlon 64 x2 65 watt lijkt mij je beste optie, die zijn niet duur, handelen video bewerking prima af, gebruiken de minste stroom, enz enz.


doe ook een beetje voorzichtig met interne apparaten: een losse videokaart trekt vaak meer dan 100 watt! iedere harddisk die je erin plaatst zo'n 15 watt.


zorg ook voor een ruim voldoende koeling/ventilatie, je pc wordt iets minder stil, maar da's altijd nog beter dan de absolute stilte van een door oververhitting geplofte pc.


succes!


richard faas