Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-07-2007 15:26:51
Huishouden & Energie

Vastgoedopkopers of vastgoedhandelaren

@vladja,


de truc die vastgoedhandelaren gebruiken is om het huis met winst binnen 6 maanden door te verkopen. op die manier betaald hun koper minder overdrachtsbelasting, maar dat voordeel moet hun koper dan aan de handelaar vergoeden. netto schiet de handelaar dus wel de overdrachtsbelasting voor, maar krijgt hij dat weer van zijn koper uitgekeerd.


overigens is het zo dat wanneer de buurman het wil kopen, hij minimaal over de taxatiewaarde overdrachtsbelasting moet betalen. doet hij dat niet, dan zal de belastinginspecteur ook nog kunnen denken dat hij van u een schenking heeft ontvangen. hij heeft namelijk minder voor de woning hoeve te betalen, dan het waard is. gevolg: hij krijgt behalve een naheffing voor de overdrachtsbelasting ook nog een aanslag voor het betalen van schenkingsrechten. maar dat zal volgens hem wel niet zo zijn.


probeer toch op een andere manier, zoals via makelaar, te verkopen.