Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 25-07-2007 08:41:01
Geldzaken & Recht

Buitengerechtelijke kosten = incassokosten?

allemaal bedankt voor de bijdrage. tonnieboy, je verhaal is duidelijk, maar niet helemaal een antwoord op mijn vraag. de hamvraag is: wat is de definitie van "incassokosten"?


deurwaarder schrijft in eerste instantie letterlijk dat cliente "accoord gaat met kwijtschelden van de incassokosten", maar blijft edoch halsstarrig "buitengerechtelijke kosten" en "rente" opvoeren, alsof dit geen incassokosten betreft.


de link die hutch opgeeft komt in de richting van het antwoord op mijn vraag, maar blijft wat algemeen van aard. "incassokosten zijn redelijke kosten die een schuldeiser moet maken om zijn vordering geïncasseerd te krijgen." dit is m.i. een algemene omschrijving van het begrip en volgens mij vallen de buitengerechtelijke kosten daaronder. met een beetje goede wil valt eventuele rente hier ook onder, maar dit is discutabel, dat ligt aan de wijze hoe je wilt interpreteren. maar de vraag is, wie kan mij hier de exacte definitie van geven en welke posten hier wel of niet onder vallen?


ik hoop mijn vraag hiermee enigszins verduidelijkt te hebben.


mvgr - b