Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-07-2007 09:26:04
Huishouden & Energie

Ervaring aupingmatrassen

ik heb sinds maart een avs inizio pocketveringsmatras. waar ik niet zo lekker op slaap als waar ik op gehoopt had, voornamelijk door rugklachten waar ik 's ochtends wakker mee wordt.


zoiezo zou ik niemand de spiraalbodems willen aanraden. het grootste nadeel is dat hij in het midden (in de breedte van de bodem) veel meer veert dan aan de zijkanten. ik heb een 160 bed (2 bodems) en dat betekent 2 harde zijkanten en een breed hard middenstuk. ik moet eigenlijk precies in het midden gaan liggen van een bodem voor een behoorlijke vering, wat betekent dat er van de 160 cm zo'n 40 cm overblijft met behoorlijke vering. ok eigenlijk 2 x 40 cm maar ik slaap in m'n eentje en kan maar op één plek tegelijk liggen.


dit probleem zou volledig opgelost worden met een boxspring aangezien die over de gehele breedte gelijke ondersteuning biedt. ik snapte al niet waarom mensen toch zo dol zijn op boxsprings, nu wat meer :) misschien komt het ook door de geringe dikte van mijn matras (18 cm) waardoor de bodem beter te voelen is.


ik heb echter gekozen voor een lattenbodem omdat een boxspring nog meer veert dan een spiraalbodem en ik heb al het idee te zacht te liggen. de latten zitten boven de ophanging dus ook in principe over de gehele 160 cm gelijke ondersteuning, steviger dan een boxspring.


mijn auping matras op een lattenbodem (ik dacht eerst dat die combi niet kon maar op een goede lattenbodem met veel latjes kan het wel) bevalt al stukken beter maar nog steeds rugklachten. ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen, alles lijkt op geklooi en aanmodderen. ik heb gewoon een te zacht matras ben ik bang.


als ik het opnieuw zou mogen doen lijkt mij een steviger combinatie van boxspring/matras ideaal, of een combinatie lattenbodem/tafalay latex matras. dit laatste omdat wat ligcomfort betreft mijn vorige matras, een rhf traagschuimmatras echt wel erg goed was, geen rugklachten. maar die was weer te warm voor mij wat ook minder zou moeten zijn met tafalay latex.


oftewel, erg balen omdat ik 1350 euro's heb uitgegeven met het idee nu eens iets echt goeds te kopen, zonder het gewenste resultaat. voor de duidelijkheid, ik heb er in de winkel gewoon op gelegen naar tevredenheid. m'n enigste fout is geweest enkel naar een auping winkel te zijn gegaan ipv een winkel met verschillende merken.


mijn tips:



ga naar een winkel met meerdere merken
koop geen spiraalbodem maar een lattenbodem of boxspring
wees niet te impulsief (zoals ik)
ga niet teveel af op wat anderen je aanraden of vertellen!