Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-07-2007 13:11:25
Huishouden & Energie

Wespennest

ik woon in een huisje met rondom ventilatiesleuven tussen de buiten- en binnenmuur en dus settelt zich gemiddeld eens per twee jaar een wespennest in de spouwmuur op een van de hiervoor geschikte plekken.


mijn eerste wespennest liet ik inderdaad door de gemeentelijke dienst verwijderen. binnen 5 minuten was hij klaar met het werk en ik 90 gulden armer. dat is dus al een jaar of 15 geleden. toen ik twee jaar daarna opnieuw een wespennest had won ik advies in bij een goede dierenzaak en die verkochten mij een spuitbus voor 8 gulden.


als zeer dridngend advies kreeg ik mee: wacht tot ongeveer twee uur na zonsondergang want tegen die tijd zijn de wespen binnen en slapen. stop dan de kieren op één na helemaal dicht met natte kranten en de ene resterende bijna helemaal; laat een stukje van circa 5 cm open en houd meer natte kranten bij de hand. spuit dan zo veel uit de spuitbus door het gat als je gevoel je ingeeft en stop snel de laatste opening ook dicht met de natte krant.


houd voor de veiligheid een beetje ammoniak of azijn bij de hand voor het geval dat een nachtbrakende wesp jou te pakken neemt. meteen goed deppen voorkomt kwaad.


wacht met het verwijderen van de inmiddels droge kranten minimaal 24, liefst 48 uur en peuter ze eruit als het - alweer - 2 uur pikkedonker is.


ik doe het nog steeds met die ene destijds met guldens betaalde spuitbus!


succes!


eeeeh... mocht je allergisch zijn voor insectenbeten dan kun je beter je buurman/-vrouw om hulp vragen