Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-07-2007 23:29:24
Huishouden & Energie

Wespennest

dag henry,


ikzelf heb jaren geleden een wespennest verwijderd.


eerst had ik advies aan imker gevraagd.


het nest zat aan plafond in een schuurtje  en was -denk ik- een flinke tennisbal groot. e.e.a. was dus goed bereikbaar. ik heb gewacht tot het donker werd, wespen gaan dan slapen.


ik had mezelf helemaal ingepakt, werkhandschoenen aan, gezicht afgedekt met shawl, veiligheidsbril op, geen blote huid meer.  grote plasticvuilniszak om nest gedaan, zo nest gepakt, losgerukt, in plastic zak laten vallen, meteen dichtgebonden en toen (de meest humane manier volgens imker) de zak in de vrieskast gedaan gedurende een dag. dat was toen goed gelukt, hoewel ik behoorlijk bang was, want op het moment dat je een beetje licht maakt worden wespen wakker. dus oppassen. van groot belang lijkt me dus dat het nest goed in een keer te "pakken" is.


groet henna