Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 29-07-2007 18:36:01
Geldzaken & Recht

Kopen zonder makelaar

je zult nog even moeten dooronderhandelen over de datum van levering, eventuele termijnen van ontbindende voorwaarden en bankgarantie.


neem zsm contact op met een notaris (bel eerst even rond voor de tarieven) voor het opstellen van de koopovereenkomst. dit moet namelijk op schrift staan. een kopie daarvan moet je naar bank toesturen ivm de financiering.


de notaris zal vervolgens een akte van levering en een hypotheekakte opstellen (als hij alle gegevens heeft ontvangen) en de akten kunnen op de afgesproken datum getekend worden.


bedenk je wel dat de meeste banken op dit moment circa 2 maanden nog hebben om een nieuwe aanvraag te beoordelen. dus tussen het aanvragen van een hypotheek en het tekenen van de akte zitten als snel 2 maanden.