Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-07-2007 22:12:28
Huishouden & Energie

Gasverbruik cv ketel

dag wendy,
dat is inderdaad wel erg veel; en dat nog wel in een zomermaand waarin je geen verwarming nodig hebt en dus nauwelijks zou moeten verbruiken. ik verkeer in vergelijkbare omstandigheden (alleenwonend in een appartement en 's winters overdag de verwarming op 15c) en over heel vorig jaar heb ik ca. 630m gebruikt. nogal een verschil he?
ik kan een paar dingen bedenken:
- heb je de meterstand gecontroleerd toen je het appartement betrok? m.a.w. wordt er nu niet een deel van het verbruik van de vorige bewoner bij jou in rekening gebracht?
- heb je al bij het gasbedrijf gevraagd om de meter te komen controleren? misschien geeft die wel niet het goede verbruik aan.
- ik vermoed dat je een huurflat hebt: komen ze regelmatig de ketel onderhouden? dan zouden ze wellicht al eerder hebben moeten ontdekken dat er iets niet klopt. in geval van achterstallig onderhoud kun je ze misschien aansprakelijk stellen voor dat defect en jouw kosten.
- maar als het bovenstaande allemaal niet van toepassing is en je het gas gewoon hebt 'verbruikt', dan zal je gewoon moeten betalen, helaas.