Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-08-2007 20:48:09
Geldzaken & Recht

Koopwoning verhuren, toestemming vragen aan hypotheekverstrekker

afgezien van de eerder gegeven reactie´s, bent u inderdaad, niet alleen op grond van de algemene voorwaarden, maar ook op grond van de wet, verplicht de hypotheekhouder toestemming te vragen als u uw appartement wilt gaan verhuren.


doet u dat niet, dan kan de hypotheekhouder in geval van een executieveiling een aantal dingen doen. 1. ze kunnen de huurder er uit zetten door het huurbeding in te roepen. hiervoor moeten ze langs de president van de rechtbank in den haag.  2. de schade-kosten die argenta dan moet maken, kunnen ze bij u rekening brengen.


in principe is de lening opeisbaar als u iets doet wat een overtreding is met de voorwaarden. dat betekent dat de bank haar geld kan opeisen.


wanneer mogen ze in de praktijk het huurbeding inroepen of de lening opeisen? niet eerder dan dat u niet meer betaald aan argenta en niet op hun aanmaningen reageert. de soep zal dus niet zo heet geworden.


krijgt u snel toestemming? ligt er helemaal aan hoeveel het appartement op dit moment waard is en hoe hoog de lening is. ze kunnen namelijk de voorwaarden aan passen. zo kunnen ze zeggen dat er behalve rente ook aflossing moet plaatsvinden bijvoorbeeld.


en hoe werkt de praktijk (met name in grote steden): er wordt doodleuk verhuurt en aan de bank niets gemeld. pas als het appartement voldoende waard is, wordt deze verkocht en de lening afgelost.