Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-08-2007 15:32:01
Geldzaken & Recht

Nu eens andersom: ik krijg mijn geld niet en wil een incassobureau inschakelen

iedereen kan voor incassobureau spelen. er is geen vergunning voor nodig en hoe minder hersens hoe beter. of vraag een kennis van je om voor je op te treden als incassobureau. er zijn voorbeeldbrieven genoeg te vinden op internet. zorg wel dat je de juiste stappen doorloopt.


incassobureau's intimideren wat, rekenen wat extra kosten en  dreigen wat met deurwaarders, maar kunnen verder niets doen. het wordt pas serieus als de incasseerder bereid is om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. en die kan de betaling pas echt afdwingen als hij een dagvaarding heeft. met andere woorden, als je wilt gaan incasseren moet je in principe bereid zijn om bij de rechter een dagvaarding aan te vragen en bereid zijn om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. op dit punt haken de meeste incasseerders (en hun incassobureau's) af, vanwege de kosten. echter je kan en mag als burger, dus buiten een advokaat om voor een vrij gering bedrag een dagvaardigingsprocedure aanspannen