Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-08-2007 21:29:46
Geldzaken & Recht

Koopwoning verhuren, toestemming vragen aan hypotheekverstrekker

@edwardus
om het nog even zuiverder te zeggen: degenen die de woning als zekerheid "in onderpand" geeft aan de bank is de hypotheekgever. dat hoeft niet altijd de geldnemer te zijn. het klinkt denkbeeldig, maar de situatie komt vaker voor dan men denkt. bijvoorbeeld: 2 samenwoners/gehuwden gaan een hypotheek aan en de woning is eigendom van 1 van hen. in dat geval wordt er niet alleen een hypotheek gevestigd op de woning voor de zekerheid van de voldoening van de eigen schulden, maar ook voor die van de niet-eigenaar (de partner). juridisch gezien is dat dan een derden-hypotheek.


in zakelijke hypotheken komen, voor niet juristen, nog vreemdere soorten voor zoals het verstrekken van een hypotheek terwijl de hypotheekgever zelf geen lening aangaat.