Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 23-08-2007 21:03:01
Geldzaken & Recht

Loonbeslag!?

doe 's even net als ik en lees mee:


tik in google in: loonbeslag hoogte


de allereerste link is die van http://nl.wikipedia.org/wiki/loonbeslag">wikipedia en daar staat o.a. te lezen "wettelijk is vastgesteld dat voor iedereen een http://nl.wikipedia.org/wiki/beslagvrije_voet">beslagvrije voet geldt. deze beslagvrije wordt gezien als het minimum inkomen waar de schuldenaar alle vaste lasten, zoals http://nl.wikipedia.org/wiki/huur">huur, levensonderhoud, ziektekostenverzekering, van moet betalen. op dit bedrag kan geen beslag worden gelegd. de hoogte van de beslagvrije voet is onder meer afhankelijk van de burgerlijke status (getrouwd, vrijgezel, alleenstaand met kinderen) en het eventuele inkomen van de partner."


klik je vervolgens op die link http://nl.wikipedia.org/wiki/beslagvrije_voet">beslagvrije voet dan kun je o.a. te weten komen dat "de beslagvrije voet is gesteld op 90% van de http://nl.wikipedia.org/wiki/bijstand">bijstandsnorm."


dan weet je waar je aan toe bent. je houdt dus ten minste 90% van bijstandsniveau over om van te eten, huren, enz. ook de belastingdienst weet dat je niet kunt leven van lucht alleen.