Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maupie1 - 03-10-2004 22:29:19
Geldzaken & Recht

E-go creditcard postbank

ik maakte zelf ook gebruik van de e-go card. dus ga me a.u.b. niet de werking van de e-go uitleggen. wanneer er geen bestedingen zijn wordt er ook niets van je gironummer geboekt. ik gebruikte de card alleen voor internetbestellingen. en als die bestedingen waren afgelost werd er ook niet meer maandelijks geïncasseerd. dit laat zien dat je niet weet wat voor product je in huis hebt. ik ben van mening dat het uiterst vervelend is dat er misbruik is gemaakt van je card, maar ik vind het ook een beetje gemakzucht en naiefiteit van jezelf. ik keek maandelijk naar mijn bestedingen via de e-go site. juist omdat er bekend is dat er veel fraude wordt gepleegd met creditcards.


ik wil je mijn excuses aanbieden voor het feit dat ik zei niets van je verhaal geloof. ik geloof je verhaal wel, maar de fout ligt hier mijn inziens niet 100% bij de bank.


daarnaast is het nog niet te laat om het verloren geld te reclameren.


het is mogelijk om een onderzoek in te stellen naar de transacties. in je e-go overzicht kun je zien naar welke organisaties het geld is gegaan en soms staat zelfs vermeld welke producten en diensten er zijn gekocht.


met deze gegevens kun je aangifte doen bij de politie. dit is namelijk vaak wel te traceren. en een aanklacht betreffende deze transacties zijn zij verplicht om in behandeling te nemen.


naar aanleiding van de door jou geleverd fraudeleuze transacties is het vaak mogelijk de fraudeur te achterhalen.


fraudeur x heeft op jouw naam 20 dvd's besteld. deze staan met een productkenmerk in jouw e-go overzicht. de politie kan met dit kenmerk een onderzoek starten bij het leverende bedrijf. de dvd's zijn ergens afgeleverd, met een beetje geluk bij de fraudeur.


de politie kan vervolgens richting postbank aantonen dat er misbruik is gemaakt van je card. vervolgens krijg je tot maximaal 180 dagen terug.


ik weet dat het al in 2003 speelde, hier vrees ik dat je niets van terugziet. ik heb de voorwaarden van mijn e-go er nog eens op na gelezen. maar het komt er eigenlijk op neer dat je zelf verantwoordelijk bent voor de besteding met je card en dat je zelf regelmatig je uitstaande saldo moet checken.


overigens kan je card alleen zijn misbruikt als je eerder iets hebt aangeschaft via een onveilige site, of je pc besmeurd is met spyware. dit zeg ik niet om zout in de wonden te strooien, maar puur als waarschuwing.


o ja. ik weet niet of je nu die nieuwe card hebt? deze is tegen zulk soort fraude verzekerd. wel beter dus.