Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-09-2007 02:02:33
Geldzaken & Recht

Waarde auto valt onder vermogen belasting?

beste jcaspers,


ik had al een (pasklaar en volledig verhelderend) antwoord voor u klaar, doch uw reactie aan collega read doet mij inzien dat u ook niet helemaal weet wat u vraagt. nog buiten het feit dat uw reactie er een is die niet getuigt van enig besef van wat wij experts hier doen (gratis advies geven). read vraagt simpelweg om een verduidelijking van uw vraag en uw reactie is simpelweg bot!


over uw rekenkunde (als we toch elkaar niet serieus nemen): als iemand op 1-1 een vermogen heeft van 10.000 en op 31-12 100.000, dan is de grondslag nog altijd 55.000 ((10.000 + 100.000)/2).


zo ook bij 10.000 en 50.000 (=60.000/2= 30.000).


ik zal u toch, we zijn de lulligsten niet hier, een antwoord geven: roerende zaken die niet ter belegging aangehouden worden, tellen niet mee voor de grondslag van box 3.


nu wilde ik een vergelijk plaatsen tussen de renteopbrengst van een spaarrekening en de belasting in box 3 en de huurtoeslag (waaruit alles duidelijk wordt), maar als u even googlet en de site van de fiscus leest, dan kunt u na lang puzzelen die vraag ook wel oplossen. u heeft blijkbaar zelf al de wijsheid in pacht, gezien uw antwoord richting read en uw (bijna correcte) berekening van box 3.


gezien uw botte reactie richting read houd ik het hierbij. 


salut, c.