Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2007 08:56:06
Geldzaken & Recht

Waarde auto valt onder vermogen belasting?

huurtoeslag is € 1920 per jaarr, zorgtoeslag € 432,-


ik heb een laag inkomen door ziekte (wao) en nu 60.000 ontvangen van een erfenis. resultaat is dat de rente van het eigen vermogen nodig is om de gemiste toeslagen te dekken.


als je dus net boven de vermogensgrens zit, dan word je al snel armer door geld te ontvangen. op zich logisch, maar wel zuur.


als je dan bv een camper koopt waarmee je leven een stuk aangenamer en rijker word (door ziekte kan ik moeilijke op een andere manier reizen) dan kost dit uiteraard geld, maar hoeft het niet zoveel te zijn als in eerste instantie lijkt.


nu ga ik niet zo'n dure auto kopen dat ik geen vermogen meer heb, wil dat niet, de winst is dus 1,2% minder vermogensrendementheffing over het gemiddelde bedrag (1-1 en 31-12) dat valt in het niet bij de overige kosten maar is wel iets om mee te nemen.