Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

harrie
harrie - 19-09-2007 09:18:56
Huishouden & Energie

Vast frituurvet in een frituurpan met een los element

hallo lichtblauw.


@ als ik het vet er eenmaal inheb, is het dan voldoende de thermostaat eerst wat lager te zetten, en zo voor te smelten, om daarna de temperatuur te verhogen?@


als het vet al in de friteuse zit en gestold om het verwarmingselement zit kan hij direct op de gewenste temperatuur gezet worden. omdat het element ingekapseld is kan hij zijn warmte gelijkmatig kwijt.


het probleem doet zich dus alleen voor bij het smelten van het vet in een lege pan. dan kan het element plaatselijk te heet worden.


oplossing; zie antwoorden van poltol en mij, dit schrijvende kom ik op nog een andere oplossing. gebruik de binnenpan om het vet op het gas te smelten (niet te heet laten worden, vet moet net gesmolten zijn) en zet de friteuse weer in elkaar. het element staat dan onder het vet en kan er niets geks gebeuren.


succes harrie