Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2007 10:15:55
Geldzaken & Recht

0 uren contract

dit is een lastige vraag en kan veel discussie oproepen. m.i. is een 0 uren contract geen contract omdat het tijdsaspect ontbreekt als één van de drie noodzakelijke elementen in een overeenkomst. toch kunnen 0 uren contracten voorkomen. zonder al te diep in te gaan op de wettelijke bepalingen is het wel zo, dat bij het zich eventueel voordoen van problemen zoals bijv ziekte er door de werkgever moet worden uitgegaan van de gedurende de afgelopen maanden gewerkt gemiddeld aantal uren.


of zij echt rechten kan doen gelden op een uitgebreider contract is mede afhanhkelijk van hetgeen er in een eventueel van toepssing zijnde cao staat. er zijn cao's die dat soort contracten uitsluiten en een minimum aantal noemen.


ook is het zo dat als er lange tijd in een dergelijke omvang wordt gewerkt uw vriendin er van uit mag gaan dat het contract "automatisch"is gewijzigd in het alsdan gewerkte gemiddelde aantal uren. ik heb even te weinig tijd om het exacte wetsartikel te zoeken/noemen.