Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-10-2007 17:42:45
Voeding & Gezondheid

Meer ervaringen met nha schriftlijke opleidingen?

Hallo allemaal,

ik ben echter zeer ontevreden over het nha. ik wilde graag een cursus roemeens volgen. augustus 2006 heb ik mij opgegeven hiervoor. al gauw werd mij verteld dat de cursus nog niet klaar was en ik nog een paar weken moest wachten. daarna kreeg ik een brief, het zou half november 2006 worden. ok, balen, maar goed ik wilde het graag, dus met geduld gewacht op november. een paar dagen voor ik mijn cursus kon verwachten, kreeg ik een brief, waarin ze mij vertelde, dat door omstandigheden, de cursus pas in april 2007 zou beginnen. ik kwaad, een beetje vertraging ok. maar zo lang! ik belde daarom naar het nha, netjes en beleefd en legde mijn klacht voor. ik zou korting krijgen. 100 euro korting. netjes, maar ik had toch liever mijn cursus gehad. dus het jaar 2007 brak aan en ik verheugde me op april. hoor ik ergens toevallig dat de cursus verschoven was naar september 2007! ik dacht, dit kan niet waar zijn. ik bel dus weer naar het nha op en vraag wanneer ik mijn cursus binnen zou krijgen. het antwoord was dus, dat er wat problemen waren en dat de cursus pas in september 2007 zou beginnen. je kunt je voorstellen dat ik echt door het lint ging van binnen, ik probeerde mijn boosheid uit te leggen en kreeg een grote mond van de man aan de telefoon. uiteindelijk trok ik aan het kortste eind, ze konden me alleen maar een roemeense cursus vanuit het engels toesturen. ik had geen zin meer in wachten dus besloot te kijken. ik kreeg de cursus netjes thuis. deze cursus was dusdanig verouderd, dat ik hem meteen weer terug heb gestuurd.
uiteindelijk werd mijn korting nog maar 75 euro terwijl ik dus in zijn geheel een jaar moest wachten! nu kreeg ik op de laatste dag van september eindelijk mijn cursus. helemaal blij, ik kon beginnen!!
ik kijk de eerste 2 lessen door en zag zo al allerlei fouten staan (aangezien ik zelf al wel een beetje roemeens kan schrijven/spreken) dit viel mij dus tegen. ze zeggen een kwaliteitscursus te geven, mooi niet dus! in een cursus waar ik dit bedrag voor betaal, verwacht ik geen fouten. maar goed ik besloot de cursus toch te doen, omdat het de enige schriftelijke cursus is, die deze taal aanbied. aangezien ik een jaar verloren had en op het moment tijd genoeg heb om te studeren, wil ik de cursus graag sneller volgen. daar staat het nha bekend om, studeren in wanneer het u uit komt. langzamer of sneller, het kan allemaal bij het nha.
ook niet dus. ze kunnen mij de cursus niet sneller aanbieden, want de cursus moet nog gedrukt worden!!! dus misschien dat ik over een tijd de cursus sneller kan gaan volgen, maar ook dit kunnen ze mij niet garanderen. (de cursus duurt 15 maanden en het is dus niet zeker of ik binnen die 15 maanden sneller kan gaan leren. zouden ze hem met de hand gaan schrijven ofzo?? )
ik zal maar niet verder gaan over de andere kleine irritaties (zoals dat de cursus gewoon een heel jaar op de website als "begin vandaag met de cursus roemeens" heeft gestaan en dat je geen extra boeken nodig hebt en je ziet al in het intro staan "u zult wel een woordenboek nodig hebben" )
kortom het nha belooft veel, maar komt weinig na!

groetjes oana