Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-10-2007 14:11:20
Geldzaken & Recht

Afstandsverklaring

het lijkt mij in dit geval praktisch niet mogelijk om een akte van verdeling te tekenen. uw ex werkt nu al niet mee, aan een verdeling dan al helemaal niet. even voor de duidelijkheid: met een akte van verdelnig zou het appartement geheel op uw naam komen te staan en zou er met de bank afgesproken kunnen worden dat hij niet langer aansprakelijk is voor de terugbetaling van de hypotheek. overigens vraag ik mij af of de bank daar op dit moment nog wel toe bereid is aangezien er waarschijnlijk een aantal keren niet betaald is.


u bent hoe dan ook verplicht nog wel te betalen voor de hypotheek en de servicekosten van het appartement omdat u beiden schuldenaar bent.


praktisch lijkt het mij dus niet mogelijk dat uw ex meewerkt aan de akte van verdeling en u zult het appartement gezamenlijk moeten verkopen en leveren.


overigens is het wel zo dat als hij weigerachtig blijft u zich kunt wenden tot de kantonrechter en een vervangende machtiging kunt vragen. in dat geval mag u op basis van dat vonnis zelfstandig het appartement verkopen en leven.


succes!