Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marqui50 - 16-10-2007 09:56:12
Huishouden & Energie

Verstopte gootsteen/hardnekkige huisbaas??

hallo allemaal,


heel hartelijk bedankt voor de reacties. sorry dat ik een beetje laat reageer.


ik had idd de ouderwetse rubberen ontstopper al geprobeerd (zelfs 2, nadat ik de eerste stuk had gepompt....!!!), chemische middelen en nog vele van jullie andere suggesties. ik ben toen hard aan het denken gegaan, dat het misschien wel iets met kalk-aanslag te maken kon hebben en ja hoor....wederom, maar nu met maar liefst twee kilo's huishoud soda .......een geborrel van jewelste.......en weg verstopping!!


de loodgieter had me vorig jaar gewaarschuwd dat bij chemische middelen het middel wel es erger kon zijn dan de kwaal. ik heb geen verstand van de reacties die dat spul kan veroorzaken, dus dat durfde ik, ook na ettelijke flesjes, niet meer aan.


en geloof me, de oorzak zit em echt niet in de pijp onder de gootsteen. ik heb al sinds jaar en dag zo'n plastiek zeefbakje in de wasbak, dus alles giet ik eerst daar doorheen (of bij grote hoeveelheden door het vergiet).


de kalkaanslag moet zich ergens in de muur ontwikkelen.......of heb ik het verkeerd, beste mensen? er komt ook niets uit....geen troep of zo, behalve heeeel zelden een keertje een paar harde (steenachtige???) zwartkleurige brokjes. vandaar mijn conclussie van de kalkaanslag.


in elk geval ben ik van plan om voortaan (preventief) regelmatig door te spoelen met soda. jullie andere tips noteer ik, mocht het een volgende keer toch weer mis gaan.


daarnaast nog een rondje doen in de flat en de huisbaas schriftelijk hierop aanspreken.


groetjes....


ps.


nog effe iets mylo1, waar neem je zo'n abonnement?