Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 05-11-2007 21:28:26
Computers & Telefonie

Windows xp opstartmenu

Citaat:
windows is normaal afgesloten en weigerde de volgende dag....

dit komt helaas vaker voor. bij het afsluiten is waarschijnlijk toch iets fout gegaan. soms wordt net iets te snel de stroomschakelaar uitgezet en is dat dan de oorzaak, maar meestal is de oorzaak duister. het laatste wat teruggeschreven wordt op de schijf is het register en daar is waarschijnlijk iets mee misgegaan, zodat een registerbestand is beschadigd. het kan echter ook nog zijn dat de pc niet kon starten door de weigerende dvd brander.
hiervoor helpt het in een aantal gevallen om de pc te resetten, door de aan/uit knop te drukken, terwijl de pc niet op de netspanning is aangesloten.

in dit soort gevallen is het aan te raden om eerst last known good of een herstelpunt terug te zetten als dat nog gaat, bijvoorbeeld in de veilige mode.

een andere mogelijkheid is om vanaf een windows xp cd de herstelconsole te starten: booten van de cd en in het eerste menu voor reparatie kiezen (r).
als windows dan weer te starten is eventueel nog last known good of een herstelpunt kiezen van de vorige dag en dat terugzetten.
elk herstelpunt bezit een snapshot van het register.

ik vrees dat nu, na een aantal recovery slagen, dit echter niet meer het gewenste effect heeft. u kunt kijken of er nog herstelpunten ziin. maar het is zeer de vraag of u er iets aan heeft met betrekking tot de verloren bestanden. op zijn minst zou u onder documents and settings de gebruikersmappen moeten aantreffen.

voor dit soort situaties helpt eigenlijk alleen een recent gemaakte goede backup. u kunt nog met het programma recuva gaan zoeken  naar de verloren bestanden en deze daarmee eventueel terug zetten op een andere partitie.

groet,
gsm