Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-11-2007 09:26:27
Vrije tijd & Tuin

Aansprakelijkheid

Fout : willemo

ook bij graafwerk op eigen terrein dient een klic melding te worden gedaan, daar eigenaren van percelen vaak niet meer bekend zijn met de op hun perceel aanwezige kabels en leidingen. als een graver zich daar niet aan houdt dan geldt een hoger eigen risico op zijn polis.
voorts wordt het in de wet opgenomen dat een graafmelding wettelijk verplicht is en kan men een boete krijgen bij herhaald ongewenst gedrag.

zoals eerder al gesteld kabels in openbare grond liggen met een vergunning van gemeente, provincie of waterschap en kabels op particulier terrein van een andere persoon liggen met een zakelijk recht. voor de graafmelding maakt dat geen enkel verschil.

in dit bijzondere geval ligt de eigen kabel op eigen terrein en dan ook nog op een onlogische plaats (erfscheidingsgrens) en wist niemand waar deze kabel lag. daarnaast is de kabel bij herstelwerk verlegd. de schade behoort geheel voor rekening en risico van de verhuurder te blijven.