Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 09-11-2007 00:48:27
Huishouden & Energie

Hoge gasrekening

Is uw jarenlange verbruik gebaseerd op de werkelijke meterstanden of is op de afrekeningen van die jaren te zien of er sprake is geweest van een schatting. het energiebedrijf is verplicht eenmaal per 4 jaar de meter op te komen nemen.
de afgelopen twee maanden zijn oktober en september en het lijkt me wel bijzonder grijs als u die hoeveelheid van 500 m3 verstookt heeft. pas vanaf medio tot eind oktober is bij ons de kamertemperatuur zodanig dat de ketel aanslaat.
de meterstand is in principe wel bindend, maar als de twijfels over de juistheid zo groot zijn dan moet u ijking vragen. dat kost u eerst wel een fors bedrag (u krijgt dan een nieuwe meter) en na de uitslag van de ijking zal blijken of u of essent gelijk heeft. als u gelijk heeft dan krijgt u het geld van de ijking terug. uiteraard is dan het gesprek met essent open om te bepalen vanaf welke datum de meter is gaan afwijken. daaruit volgt een herberekening van de verstreken periode en uiteraard ook een herberekening van het voorschot.