Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-11-2007 18:12:51
Geldzaken & Recht

Administratiekosten van 200,- op de aflosnota

@duimpje,
dat kun je wel aan de notaris vragen, maar die mag daar niet aan meewerken. woonfonds heeft namelijk in de aflosnota een toezegging gedaan dat ze er mee instemmen dat het hypotheekrecht wordt doorgehaald bij het kadaster als zij het bedrag dat op de aflosnota (vermeerderd met de dagrente) hebben ontvangen. dat betekent dus dat de in rekening gebrachte administratiekosten deel uit maken van de aflossing.


woonfonds en nog een aantal banken hebben inderdaad de gewoonte om administratiekosten te rekening voor de aflossing van een hypotheek in geval van oversluting naar een andere bank. zij moeten wel iets meer doen dan alleen de aflosnota opstellen. de administratiekosten hebben ook betrekking op de berekening van de eventueel verschuldigde boeterente en het in de gaten houden dat het juiste bedrag binnenkomt. ik ben het wel met u eens dat niet iedere bank deze kosten in rekening brengt (ter vergelijking: de postbank rekent op dit moment € 300,--)


overigens is bij de meeste banken het op dit moment zo dat als u de aflosnota 6 dagen van te voren krijgt, dat al erg op tijd is. veel banken laten het op de laatste 3 dagen voor de afspraak bij de notaris aankomen.


ik kan alleen maar, in navolging op gerrit en op basis van mijn praktijkervaring, zeggen dat u inderdaad verplicht bent deze kosten te voldoen.