Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2007 12:58:27
Geldzaken & Recht

Claimen legitieme portie

@jansen007
alleen een erflater/testateur kan een erfgenaam benoemen.


het openen van een testament is trouwens iets wat alleen in (amerikaanse)films en serie's gebeurt. in nederland doet een notaris een inzage bij het centraal testamentenregister om te zien of en wanneer er een testament opgesteld is. als er een testament is vraagt hij dat bij zijn collega op of zoekt het in zijn eigen kluis. de notaris die de inzage doet, hoeft dus niet dezelfde notaris te zijn die het testament opgesteld heeft.


de notaris bekijkt wat er in het testament staat en kan op basis daarvan bijvoorbeeld een verklaring van erfrecht opstellen en aan de belanghebbenden uitleg geven. is iemand onterft, dan heeft die persoon geen recht op inzage in het hele testament, alleen op dat stuk van het testament waar de onterving in staat.