Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

technifreak
technifreak - 21-11-2007 22:28:58
Elektronica & TV

Kleuren kloppen niet

Het lijkt er op dat de dvd/video combi een ander soort video-signalen afgeeft dan dat de tv kan verwerken wanneer deze als recorder wordt gebruikt.

de ontvanger en de dvd/video combi zouden beiden bvb. een super-video signaal afgeven wanneer er gekeken wordt en een composiet-video wanneer de recorder in de opname-modus staat. dit komt dan door het feit dat scartkabels alleen composiet-video in 2 richtingen kunnen transporteren.

de oorzaak kun je waarschijnlijk vinden door het volgende te controleren:
welk soort video-signalen de ontvanger en de dvd/video combi naar de tv sturen.op welke av ingang van de tv de ontvanger aangesloten is en voor welk soort video-signalen deze geschikt is.
bij veel tv's die super-video signalen kunnen verwerken, moet er handmatig geschakeld worden tussen super-video en composiet-video.

je kunt het beste de av 1 ingang van de tv gebruiken en de scart-uitgangen instellen op rgb of composiet. de tv herkent dan wel het soort video-signaal en zal daarom automatisch schakelen tussen deze 2 soorten. bij de meeste tv's die met super-video overweg kunnen is av 2 niet geschikt voor rgb en av 1 niet voor super-video.