Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 22-11-2007 20:23:45
Geldzaken & Recht

Aanbouw van verkocht huis vertoont vochtdoorslag en de aannemer is failliet

De oorzaak van de lekkage zit naar alle waarschijnlijkheid op de plaats waar de aanbouw aansluit op de oorspronkelijke gevel en wel doordaat het lood niet op een correcte wijze werd ingevoerd door het buitenblad van de spouwmuur tot op het binnenblad van die spouw en uiteraard dan omhoog gezet en bevestigd.
meestal wordt een stuk van 4 cm ingeslepen uit de lintvoeg en wordt er een loodslabbe ingevoerd door dit omgevouwen in de voeg te drukken en vervolgens de voeg met specie dicht te voegen. voorts behoren er om de meter een of meer stootvoegen boven de loodslabbe open te zijn voor de afvoer van regenwater uit de hogere gevel. in feite is zoiets als een eigen gebrek te beschouwen indien dit euvel lekkage tot gevolg heeft. als de gevel op het westen ligt dan had de lekkage ook al tijdens bewoning door u moeten ontstaan.