Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-12-2007 15:04:25
Elektronica & TV

Garantie/reparatie van artikelen gekocht in het buitenland

let bij dit soort aankopen goed op de algemene voorwaarden, daar zal waarschijnlijk een rechtskeuze in opgenomen zijn voor het recht van het land vanwaar het product verkocht wordt. in dit geval of duits of belgisch.


is er geen rechtskeuze dan zal naar nederlands internationaal privaatrecht het recht waar de consument woont doorslaggevend zijn voor het antwoord op de vraag welk recht van toepassing is. in uw geval nederland. het kan echter zijn dat het duitse en/of het belgische internationale privaatrecht daar anders over denkt. met gerrit merk ik wel op dat op dat punt er inmiddels op grote lijnen europese regels geschreven zijn om te voorkomen dat er 2 rechtsstelsels van toepassing zouden kunnen zijn.