Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ed
eddie13 - 05-12-2007 14:28:05
Voeding & Gezondheid

Toiletgebruik

Ik heb jarenlang in de detailhandel gewerkt. een winkel is inderdaad geen openbare gelegenheid, dus mag het gewoon geweigerd worden.
je wil niet weten wat er allemaal uitgespookt wordt in een toilet als je het wel toe laat.
dan kun je wel zeggen dat dit een ander geval is en niet gemeten wil worden met "de rotte appels", maar het ligt ook anders. stel dat de winkelier net iemand heeft geweigerd die hij eigenlijk niet zo vertrouwd en die persoon heeft daar behoorlijk moeilijk over gedaan. die persoon is nog in de winkel aanwezig en ziet dat een ander wel mag...
nou, dan heb je de poppen aan het dansen hoor. en dat zoek je niet als winkelier, je wilt gewoon omzet draaien, zoveel mogelijk.
 
en dan komt er nog bij dat een winkelier tegenwoordig niet meer weet wie hij wel of niet kan vertrouwen. als er geen toilet is die speciaal bedoeld is voor klanten, dan is die vaak in het gedeelte waar ook het kantoor, kantine, of opbergruimte voor persoonlijke spullen van het personeel is. daar zou ik als winkelier geen vreemde mensen willen hebben.
 
kortom, ga thuis eerst naar de toilet; als je voelt aankomen dat je moet, zoek dan een horecagelegenheid (waar je vaak ook iets moet gebruiken voordat je van de toilet gebruik mag maken); maar kijk vooral de winkelier die het weigert er niet op aan.
 
@ mylo1: je zal wel trots zijn dat jij je dochter van 4 op commando kan laten plassen midden in een winkel, je dochter waarschijnlijk niet op jou. en noem je dat wel normaal gedrag? als ik die winkelier was, dan had ik je de winkel uitgeschopt dat het niet mooi meer was en dat iedereen buiten het kon horen, zodat je nog wel even nagekeken zou worden. bij ons hebben ze voor dat gedrag een woord: associaal.