Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jojanda - 11-12-2007 11:11:19
Geldzaken & Recht

Nieuwe bereikbaarheidsdienst

hier een stukje wetgeving met betrekking tot bereikbaarheidsdiensten.


 


ook als u niet op de werkplek aanwezig bent kan uw werkgever u oproepen om aan het werk te gaan. in de zorg heet dit een bereikbaarheidsdienst. daarnaast kunnen http://home.szw.nl/navigatie/dossier/dsp_dossier.cfm?set_id=123&link_id=109853#8454500">aanwezigheidsdiensten worden toegepast. in geval van een aanwezigheidsdienst moet u wel op de werkplek blijven.


de regels voor een bereikbaarheidsdienst komen in belangrijke mate overeen met de regels voor http://home.szw.nl/navigatie/dossier/dsp_dossier.cfm?set_id=123&link_id=109853#8454400">consignatie, maar er zijn belangrijke verschillen.



een bereikbaarheidsdienst kan alleen worden opgelegd als u werkzaam bent in de zorg.
een bereikbaarheidsdienst wordt opgelegd in situaties dat een oproep redelijkerwijs te verwachten is. bij consignatie wordt u alleen voor onvoorziene omstandigheden opgeroepen.
een bereikbaarheidsdienst is een dienst en is dus beperkt in de tijd. hebt u eerst een normale, ingeroosterde dienst gedraaid en volgt daarop een periode van uitsluitend bereikbaarheid, dan vormen beide perioden samen een bereikbaarheidsdienst. een bereikbaarheidsdienst mag maximaal 24 uur duren. (wel kan daarna eventueel aansluitend een volgende bereikbaarheidsdienst volgen).

let op!
de tijd waarin u kunt worden opgeroepen geldt niet als arbeidstijd. als u echter wordt opgeroepen en aan het werk moet, telt dat wel als arbeidstijd.
twee opeenvolgende bereikbaarheidsdiensten zijn mogelijk, als er tussen de perioden van de ingeroosterde arbeid maar een periode van ten minste 11 uur zit (1 x per week in te korten tot 10 uur en 1 keer tot 8 uur: naar http://home.szw.nl/navigatie/dossier/dsp_dossier.cfm?set_id=123&link_id=109853#8454600">arbeidstijdenwet: informatie voor werknemers.


 


voor meer informatie :


http://home.szw.nl/navigatie/dossier/dsp_dossier.cfm?set_id=123&link_id=115782#8836200


jojanda