Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jojanda - 11-12-2007 11:42:26
Geldzaken & Recht

Nieuwe bereikbaarheidsdienst

je schreef : dank je wel voor je uitgebreide antwoord. volgens mij kun je verschillen van mening over wat bereikbaarheidsdienst is. wat wij moeten gaan doen, is alleen maar planmatig een ziektemelding oplossen. daarvoor moeten we dan volgens rooster ongeveer anderhalf uur 's ochtends beschikbaar zijn. echt een k-klus. ik wil dit niet en mijn vraag is daarom: kan de werkgever mij verplichten?


kort door de bocht : ik denk het wel. nu kun je natuurlijk weigeren, maar als bereikbaarheidsdiensten normaal zijn in de zorg, en er wordt gewoon rekening gehouden met de arbeidstijden wet, dan zie ik geen redenen waarom jij die diensten niet zou moeten draaien, en  collega's van jou wel.


maar goed, ik denk ook dat e.e.a van je contract afhangt, en hoe e.e.a geregeld is via de cao waar je eventueel ondervalt.


en natuurlijk kun je e.e.a gaan lopen saboteren door de telefoon niet op te nemen of wat dan ook. maar of dat de manier is waarop je je gelijk wilt halen, dat is een andere vraag.


jojanda