Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 19-12-2007 08:50:16
Geldzaken & Recht

Dsb bank hypotheek

nog afgezien van het feit dat u (wederom) een topfinanciering neemt op uw huis en dus het risico loopt als u binnen nu en enkele jaren de woning verkoopt, er geld bij moet, lijken er weinig valkuilen.


het lijkt me overigens sterk dat u over 10 jaar niet opnieuw overwaarde hebt gerealiseerd.


nadelen van oversluiten van een hypotheek zijn wel: de bijkomende kosten en het feit dat u maar in totaal 30 jaar hypotheekrente mag genieten. op het eind van de rit hebt u dus fiscaal een nadeel.


overigens ben ik het niet eens met uw mening dat de (forse) premie voor de arbeidsongeschiktsheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is. die valt namelijk niet onder de hypotheekrente-aftrek bepalingen.


ook moet u zich achter de krabben of u wel zo'n verzekering wilt afsluiten. meestal keren dergelijke verzekeringen pas uit als u minimaal 1 jaar arbeidsongeschikt thuis zit en dan ook nog eens voor een korte periode. als u 1 jaar thuis zit met een veel lager inkomen, zal er een betalingsachterstand zijn ontstaan bij de dsb en heeft dsb u al lang de veiling aangezegt, oftewel dsb gaat uw huis al verkopen.


let dus vooral op nut en noodzaak van de verzekering en de fiscale onaftrekbaarheid van de rente na ommekomst van 30 jaar en de premie van de verzekering