Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 28-12-2007 00:19:54
Huishouden & Energie

Dag en nacht tarief stroom

Dag gansje,

schrijf eens minstens een week op wat je tussen 07:00 en 23:00 uur gebruikt en tussen 23:00 uur en 07:00 uur plus het week-end van vrijdag 23:00 uur en maandag 07:00 uur.

middel een beetje tussen zomer en winter, omdat je 's zomers aanmerkelijk minder energie voor liocht en verwarming gebruikt dan 's winters.

heb je (jullie) een afwasmachine, wasautomaat, wasdroger, el.boiler, kijk je (jullie) veel tv, staat je pc de hele dag aan (b.v. in het week-end), ben je of zijn jullie nachtmens en het week-end aan of afwezig?
dat zijn allemaal variabelen welke belangrijk zijn om te bepalen of je
er goed aan doet een dubbeltariefmeter te nemen.
als je al deze gegevens hebt, kun je bij je energieleverancier overleggen wat verstandig is.


verder dien je te weten wat je inc. btw extra voor een dubbeltariefmeter moet betalen en hoe de tariefstelling is t.o.v. je enkeltarief.

wij zijn met z'n tweeen, veel spaarlampen, laatmens, veel tv kijken, geen afwasmachine, geen wasdroger, geen el. boiler, laptop hele dag aan. we wassen altijd 's nachts en koken electrisch. dit laatste maakt prijstechnisch weinig verschil met gas, als je het verstandig gebruikt.

we hebben zo'n 35 jaar een dubbeltariefmeter. de verbruiksverhouding is zo'n 6:5, laag : hoog.

electrisch verwarmen is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor ons milieu. vooral als het appartement slecht geisoleerd is. maar ja, wat moet je als het niet anders kan.
bijverwarmen met gas-of oliekacheltje (zibro o.i.d.) zonder afvoer is niet alleen gevaarlijk wegens het co-gevaar, doch levert ook een bult vocht in het vertrek. ik heb het van de muren en ramen zien lopen.

hardware error man