Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henri1942 - 28-12-2007 19:06:24
Huishouden & Energie

Dag en nacht tarief stroom


<script language=javascript>postamble();
hallo gansje,


wat een geoh over dag en nachtstroom. de meeste antwoorden vergeten dat als je uitsluitende electre in huis ter beschikking hebt is het zinvol om na te gaan of een dubbeltarief meter dus dag en nachtstroom zinvol is.


voorwaarde is wel dat je een aantal apparaten moet bezitten die 's-nachts kunnen draaien zoals wasmachine. afwasmachine. broodmachine e.d. 


ook is het belangrijk of  je met één, twee of meerdere personen bent.


noteer eens een aantal maanden aan het einde en begin van de maand de meterstanden. reken dit om naar een jaarverbruik.bij een verbuik van meer dan 2500 kwh per jaar is het zinvol om over te stappen naar dag en nachtsstroom. kijk ook nog even op de site van je energieleverancier daar staat dit ook nog vermeldt.


voorbeeld ik ben een twee persoonshuishouden met stadsverwarming, in bezit twee koelkasten, diepvriezer, wasmachine, vaatwasmachine inbouw over en drie magnetrons. ons jaar verbuik is 1607 kwh dagstroom  en 2116 nachtstroom. tarief voor dagstroom  0,1030 en bij groen stroom 0,0823 euro. nachtstroom 0,0530 en bij groene stroom 0,0510. alles exl. btw. en transportkosten.


wij wassen altijd 's-nachts evenals afwassen, strijken doen wij bij voorkeur in het weekend.


als je inderdaad overstaapt op nachttstroom dan moet je hier wel gebruik van maken.


hopelijk kun je hier verder mee en beslissen wat te doen.


mocht je nog een vraag hebben stel hem dan en ik zal reageren.


met vriendelijke groet,


henk w. blankenstein