Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerard55 - 28-12-2007 20:38:46
Geldzaken & Recht

Beeindigen toestemming briefadres

beste bouke,


u denkt dat u een probleem hebt, maar u hebt geen probleem. omdat, zoals al eerder is opgemerkt, de geldigheidsduur van een halfjaar is overschreden en daarmee vervallen. de gemeente amsterdam beschrijft het als volgt:


duur briefadres
in principe is een briefadres geldig voor de duur van een half jaar. na een half jaar krijgt u een herinneringsbrief waarbij de noodzaak tot het hebben van een briefadres opnieuw onderzocht wordt.


zoals uzelf als schreef, is hooguit de gemeente in gebreke gebleven door u geen herinneringsbrief te sturen om de feiten nogmaals te controleren voor wederom het briefadres wordt verlengd. dit is allemaal niet gebeurd. wettelijk heeft niemand bij u een briefadres en kunt alles wat op uw adres voor de een ander wordt ontvangen retourneren. dat gaat doorgaans om belasting en gemeentelijke papieren, dus wat dat aangaat stuurt u het in zo'n geval retour gemeente, die zelf in gebreke is gebleven. verder is volgens het bw degene die uw adres gebruikt als briefadres is op dit moment zelfs strafbaar, omdat hij/zij in nederland verblijft zonder briefadres, omdat deze is verlopen. u bent juridisch volkomen vrij van deze zaak.