Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora35
aurora35 - 16-01-2008 00:42:01
Voeding & Gezondheid

Electrische sigaret

beste.


ik heb zelf ervarig met de elektronische sigaret en ik moet eerlijk zeggen dat het mij enigszins toch wel wat tegenvalt. als roker ben je gewend dat je rook inademt om dat daarna weer te kunnen uitblazen. dit gebeurt niet echt met de elktro sigaret. er komt maar weinig rook vrij en dat is best vreemd. daarnaast is de smaak bij verreweg niet te vergelijken met de smaak van een gewone sigaret. dit ga je dan weer missen...vind ik dan. je hebt niet het gevoel dat je rookt.


aan de andere kant zie en ervaar ik ook wel wat voordelen. het is een goed alternatief voor mensen die echt willen stoppen met roken, maar toch nog graag iets in hun mond nemen dat vergelijkbaar is met een sigaret. je mag en kunt het overal gebruiken. het is onschadelijk (zeker als je de nicotinevrije ampuls neemt). in kosten valt het ook best mee. eenmalig 65,00 en 5 ampullen kosten 6,95. met 5 ampullen doe je gemiddeld 5 weken als je normaal 20 sigaretten per dag zou roken. er zit ook een blokkeringssysteem op. wanneer je meer dan 15 keer per minuut doet inhaleren, dan blokkert de sigaret en moet je wachten. zo beperk je je rookgedrag en minder je vanzelf.


ik meen wel te hebben begrepen, dat de elektro sigaret niet echt geschikt is voor middelzware tot zware rokers? maar daar kan ik niet goed over oordelen, aangezien ik niet meer dan 10 sigaretten per dag rook. ook moet ik eerlijk bekennen dat ik nog steeds gewone sigaretten ben blijven roken....


ik hoop dat je iets met deze informatie kunt en dat het je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze!


succes ermee.


 


groetjes, aurora.