Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2008 15:22:46
Huishouden & Energie

Ervaring aupingmatrassen

de reacties zijn allemaal eenzijdig.


vast gegeven is de bouw van de persoon. mijn voorbeeld m.b.t. op het strand gaan liggen en je lichaam bewegen is, dat je duidelijk ziet, of je een holle rug hebt, danwel een stevig achterwerk, danwel brede schouders. je kan ook voor de spiegel gaan staan. in overleg met therapeuten, (ik heb voorlichting gegeven aan therapeuten en ben 35 jr werkzaam geweest in een echte speciaalzaak) is het zo, dat de wervel een bepaalde groei heeft. de spieren en spierkapsels om de wervel moeten 's nachts ontspannen en uitrusten. heb je dus een holle rug, moet je bibs dieper in de matras zakken om de holte te vullen. heb je een kaarsrechte rug, moet je op een harde matras liggen, die niets hoeft te corrigeren. (dit met rugslapers). wanneer je op je zijkant ligt, moeten je schouders in de matras kunnen zakken enz.


welk product is een kwestie van persoonlijke voorkeur. latex is warm, maar zeer geschikt voor rheumapatiƫnten. binnenvereing is koeler en koudschuim ligt er tussenin. de z.g. traagschuimmatrassen, die je lichaam vormen heb je ook in verschillende hardheden en weerstanden. tevens moet je er rekening mee houden, dat dit soort producten werkt op de druk en warmte van je lichaam en daardoor wat warmer zijn. traagschuim is in vele s.g. te leveren tot sg 80. dus sg50 werkt anders als sg80. er bestaat dus geen goed product.


een goede matras is een matras die voor jouw bouw en gewicht de juiste correctie en ondersteuning geeft.


het kan best zijn, dat een goedkope matras de juiste ondersteuning geeft. neem hem en koop dan wat eerder een nieuwe matras. bij een type body-builder heb ik bij het hoofdeind de latten van de lattenbodem omgedraaid om een verlaging te krijgen en geen druk op de schouders. dit werkte perfect.


[mailadres verwijderd door de redactie]