Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-01-2008 20:27:10
Huishouden & Energie

Ervaring aupingmatrassen

Begin 2007 begonnen wij uit te kijken naar een nieuw slaapsysteem. op dat ogenblik sliepen we al een 5 tal jaar op een ikea lattenbodem met beka matras in koudschuim (kostprijs rond de 650 euro voor een tweepersoons-matras). heel tevreden van de matras gedurende een periode van 5 jaar en plots sliepen we minder vast, begon in meer te woelen en tegen de ochtend kon ik precies geen goede ligpositie meer vinden. we waren tevens wat uitgekeken op het ikea bedframe.

we hebben veel slaapsystemen bekeken en mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar een swissflex slaapoplossing. het nadeel was het dure prijskaartje. ik wou in twee stappen kopen (eerst de bodems en matrassen en dan in een tweede fase een bedframe) maar mijn partner was het hier niet mee eens en wou direct beide.

we zijn voor een tussenoplossing gegaan en een auping slaapsysteem gegaan met vivo pocket matrassen. in de winkel lag de matras goed en aangenaam maar ik denk dat iedereen het er eens over is dat een ligtest van een aantal minuten niet te vergelijken is met een nachtje slapen.

de overstap van een lattenbodem naar een anders slaapsysteem was een verkeerde keuze. ons slaapcomfort is er niet beter op geworden. tegen de ochtend liggen we nu beiden te draaien en vinden we maar geen deftige slaappositie en sinds we deze matrassen hebben sukkel ik met stijfheid en pijn in schouders en nek. ik heb al alle mogelijke hoofdkussen getest (inclusief die van auping). ik kan niet zeggen dat er kuil of put is maar de matras ligt na een tijdje gewoon niet meer comfortabel.

zelf hebben we twee afzonderlijke matrassen, een koude en een warme maar daar is weinig van te merken.

de volgende zal een swissflex zijn en dat zal geen maanden meer duren.