Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 19-01-2008 15:08:48
Geldzaken & Recht

Achterstand allimentatie

De advocaat zal daarom de rekening aan uw ex sturen. maar u blijft beiden cliënt en daarmee ook opdrachtgever. mooier kan ik het helaas niet maken.

raadpleeg het lbio voor de onderhoudsplicht nu er nog geen officiële alimentatie is vastgesteld.

uw huidige advocaat kan in deze onderhoudsplicht niets voor u doen. u bent immers beiden cliënt. hij kan moeilijk zijn enen cliënt gaan aanmanen voor de andere cliënt in dezelfde zaak.

een nieuwe advocaat kan alleen maar boze brieven schrijven dat uw ex aan zijn onderhoudsplicht moet voldoen. om het geld binnen te halen zal hij naar de rechter moeten stappen. maar omdat hij alleen u als cliënt heeft kan hij wel een voorlopige voorziening aanvragen. dat kan uw huidige advocaat niet, omdat die ook uw ex in deze zaak als cliënt heeft. met een gerechtelijke uitspraak kan er beslag worden gelegd. met zo'n uitspraak is het goedkoper om het lbio in te schakelen, dan dit verder door een advocaat te laten regelen.

er zijn advocaten, waarbij het eerste half uur gratis is. zoek daarna. zet van tevoren alles duidelijk op papier, zodat er in dat half uurtje ook zaken gedaan kunnen worden.

vladja