Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-01-2008 15:19:37
Auto & Vervoer

Rekening olie verversen

Toen mijn renault een jaar oud was, wilde ik alleen olie en oliefilter laten vervangen. de renaultdealer maakte er op eigen initiatief een kleine beurt van. moest je die rekening zien, wat er allemaal bij geprutst was, wat ik gemakkelijk en veel goedkoper zelf kon doen.

olie verversen doe ik al sinds 1992 niet meer. de auto was toen 4 jaar. alleen op peil houden. met de goedkoopste olie van aldi of lidl. nu 8,-/5ltr.
nu gebruik ik mijn auto alleen op afstanden van meer dan 10 km. de rest gaat op de fiets, waar ik ook wel 175 km op een dag mee heb gefietst. is een hybride, met fietstassen en zo.

de olieën zijn al decennia zo goed, dat het alleen maar goed is voor de portemonnaie van de garagehouder. alleen als er vocht bij de olie komt, en dat had ik met m'n renault met 1400 motor, dan moet het wel. dat kunt u zien aan bruine smurrie (slutch)aan de onderkant van de olievuldop of aan de peilstok. ook zwarte olie smeert. en als de olie er, om welke reden dan ook af gaat, dan vervang je uiteraard meteen de afsluitring om de carterplug en het oliefilter. dat kan hooguit een tientje meer kosten.

binnen twee jaar kwam ik met mijn renault niet meer bij de renault dealer, wegens de torenhoge rekeningen.
concurrentie is er bij dat merk niet. van bovenaf wordt rayonbescherming gedicteerd. dus kunnen ze rekenen wat voorgeschreven wordt.

ga in 't vervolg naar een merkvrije garage. wedden dat u minder dan de helft hiervoor betaald?

als u in twente woont heb ik een goed adres voor u.

hardware error man.