Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-01-2008 14:29:00
Voeding & Gezondheid

Hoeveel kruidenthee mag je op een dag drinken

dag zodan,


ik heb kruidenleer gedaan en zie je vraag hier net staan.


van kruiden moet je wel enige kennis hebben en je kunt ze niet zomaar innnemen. brandnetel en groene thee kan geen kwaad. als je andere kruiden gebruikt vanwege gezondheidsproblemen, ik noem maar even de veelgebruikte weegbree in combinatie met zoethout en heemst tegen cara, allergie en dergelijke, dan adviseer ik om te beginnen drie maal daags. ik gebruik alleen losse kruidenthee en doe van elke kruiden één theelepel in een glas. bij blokker kun je glazen kopen met een klein glaasje met kiertjes erin, met een dekseltje. erg handig voor kruidenthee's. de thee laat ik 10 minuten trekken met dekseltje erop. haal het kleine glaasje met de kruiden eruit (je kan er dan nog citroen in doen), let wel, drink het na de maatijd op.


probeer bij een kwaal de oplossing niet alleen in kruiden te zoeken maar lees vooral het boekje eens van dr.carel hoffman, het bloedgroependieet. veel kwalen komen voort uit voeding die niet bij onze bloedgroep passen. ik heb alles zelf uitgetest en mijn artsen konden niet anders dan beamen dat het werkt.


dan wat betreft de kruiden. teveel kruidenthee verstoort de miniralen huishouding. dus houdt medicinale kruidenthee bij drie maal daags en bouw af naar één maal daags. brandnetelthee mag je drie maal daags blijven drinken. maar los hiervan is water drinken tussendoor altijd het beste, mocht het om de dorst gaan.


hartelijke groet, elena