Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-01-2008 17:58:20
Geldzaken & Recht

Woz waarde nieuwbouwhuis

krieties


dat schrijft de fiscus wel, maar staat nergens (meer) in de wet. het eigenwoningforfait wordt bepaald volgens artikel 3.112 2e en 3e lid wet ib2001.


http://www.wetboek-online.nl/wet/wib/3.112.html">http://www.wetboek-online.nl/wet/wib/3.112.html


daarin wordt verwezen naar de bepalingen volgens de wet waardering onroerende zaken. wel wordt opgemerkt dat als er geen beschikking is (lid 3), dat dan nadere regels gesteld zijn in de wet woz.


http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/sessioned/browsercheck/continuation=29869-002/session=050913603412898/action=javascript-result/javascript=yes">wet woz waardering (door scrollen naar beneden)


artikelen 17 en 18 daarvan geven aan dat de waarde naar de staat van de zaak op 1-1 van enig jaar bepaald wordt. lees met name even artikel 17 4e lid en artikel 18 3e lid over wat er gebeurt als in de loop van het jaar een pand verder afgebouwd wordt (=niets). in aanbouw betekent waarderen op basis van vervanginswaarde en dat is veelal de grondwaarde, fundering en wat er al gebouwd is op 1/1.


de fiscus heeft er wel een handje van om oude informatie te laten staan! de regel dat de woz voor een heel jaar geldt als er een beschikking afgegeven is, geldt volgens mij sinds kort omdat de woz nu elk jaar herzien wordt.


voorheen was dat elke 2 jaar en eerder nog elke 4 jaar. dan zou het onwenselijk zijn als iemand 4 jaar lang de woz waarde van een pand in aanbouw mag gebruiken.


groeten


canna