Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-01-2008 19:34:58
Huishouden & Energie

Valse parkiet

Slecht nieuws voor u: een parkiet, ongeacht het soort, is een sociaal dier dat (veel) gezelschap nodig heeft om geestelijk gezond te blijven. zeker een grasparkiet is daarbij ook nog eens een koloniebroeder. na al die jaren, letterlijk wezensvreemd, alleen te zijn gehouden zullen nu de geslachtshormonen op volle kracht door het lijfje gieren en is het dier geheel gek. dat klinkt hard maar is wel waar. hoogstwaarschijnlijk wordt een natuurlijke partner ook niet meer geaccepteerd omdat hij/zij niet weet wat dat voor beest is! alles dus het directe gevolg van het solitair houden voor uw genoegen. ramen open zetten leidt zonder enige twijfel ook tot een ellendige dood omdat aanpassing niet meer zal gaan. daarvoor is het dier te oud. dus 3 mogelijkheden: afmaken, of in een grote kooi houden zonder uitvlucht, of huidige situatie accepteren (u hebt die tenslotte zelf veroorzaakt).
en nooit, dus nooit, meer een parkiet of andere kromsnavel tot levenslange eenzame opsluiting veroordelen! maar doet u dat toch dan bent u wel verantwoordelijk voor de gevolgen, zelfs als dat het doden om erger te voorkomen betekent.