Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2008 11:13:59
Huishouden & Energie

Valse parkiet

zeevisje is de enige die zinnig antwoord geeft: uw parkiet is niet vals, maar vertoont gewoon territoriumgedrag - zijn hormonen spelen op. ik wil wedden dat het diertje een mannetje is, en omdat hij alleen is beschouwt hij een van u beiden als zijn substituut-partner, maar de ander als indringer. en die indringer wordt verjaagd, of aangevallen en gepikt (zie het verhaal van een van de antwoordgevers). oplossing: 1) laat de hormonen gewoon uitrazen en laat de "indringer" voorlopig uit de buurt van zijn denkbeeldig nestje blijven; of 2) kortwieken (door een dierenarts als u het zelf niet kunt), zodat hij een groot deel zijn energie in het vliegen moet stoppen en de rangorde in uw huis wordt hersteld. de gekortwiekte pennen groeien in een paar weken weer aan, hoor, en hij heeft nergens last van.


zeevisje heeft verder groot gelijk als hij zegt dat kromsnavels groepsdieren zijn en niet in hun eentje moeten worden gehouden. de briefschrijvers die zeggen dat zij wel jarenlang één vogel probleemloos in een kooitje hebben gehad, zien niet dat dit solitaire diertje zijn baas of bazin of een speeltje in zijn kooi als substituut uitkiest. mijn advies daarom: laat dit mannetje uitrazen en koop dan een parkiet erbij (niet bij een dierenwinkel, ga naar een goede kweker of een site, bijv. www.grasparkiet.com) en hoop dat uw vogel de nieuweling accepteert. is het een popje? dan is er kans op eieren, met alle consequenties van dien. is het een mannetje? dan is er kans op knokken in het begin. maar er is ook kans dat ze de beste maatjes worden.