Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-02-2008 10:09:24
Geldzaken & Recht

Woz waarde nieuwbouwhuis

wat laat maar desalniettemin: weer fiscaal nieuws over woz bij nieuwbouw:


2008-0170 eigenwoningwaarde gelijk aan woz-waarde woning in aanbouw


de hoge raad heeft twee arresten gewezen (hr 25-01-2008 nr. 43836 en nr. 43837) waarin de eigenwoningwaarde van een woning in aanbouw voor de inkomstenbelasting aan de orde was. centraal staat de vraag of de eigenwoningwaarde moet worden bepaald op grond van de waarderingsregels van de wet woz, of dat de eigenwoningwaarde op grond van de vangnetbepaling (artikel 3.112, lid2 wet ib 2001) moet worden bepaald met overeenkomstige toepassing van de woz-waarderingsregels.


 


uit de vangnetbepaling volgt dat slechts plaats is voor een eigen waardering door de betreffende heffingsinstantie als er geen woz beschikking is genomen. als wél een woz-beschikking is genomen, moet de heffingsinstantie zich bij die woz beschikking aansluiten als is de woz-waarde verkeerd vastgesteld.


 


dit blijkt ook uit een arrest van de hoge raad van 22 december 2006.