Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 20-02-2008 19:20:52
Computers & Telefonie

Php serversoftware

 


phinder heeft toch niet helemaal gelijk.
dedicated betekent dat je als enige die server gebruikt, je hoeft er geen eigenaar van te zijn, je kunt 'm zo huren.
colocated betekent dat je ruimte/stroomaansluiting/internetaansluiting/beveiliging huurt in een datacenter. daar kun je dan je eigen server(s) in plaatsen of servers die het datacenter levert. bij co-located ben je zelf verantwoordelijk voor de werking van de servers en evt.updates. bij dedicated doet de leverancier dat meestal. het service level is dan afh. van de afspraken (sla= service level agreement).


wat je veel ziet is dat een provider een colocated of dedicated server huurt en daar ruimte op aanbiedt aan klanten. iedereen kan dus providertje spelen. een goede provider zal nooit zomaar software wijzigen. ook een update zou niets mogen uitmaken voor php, tenzij het slecht wordt uitgevoerd en instellingen worden gewijzigd. er is wel een uitzondering voor datum-velden van mysql van versie 3 naar versie 4. daarvoor moest je je software aanpassen.


ik denk dat je bij jouw problemen doelt op beveiligings-instellingen die zijn gewijzigd in php.  die zijn allemaal via .htaccess bestanden te overrulen. zaken als addslashes, global variables en safe-mode.
je provider had je daarover kunnen informeren, maar misschien is dat iemand die meer systeembeheerder is dan programmeur.


zoek je een goede provider, dan moet je eens naar http://www.webhosters.nl. daar kun je alle providers en prijzen vergelijken en ervaringen lezen.
wij zitten nu met een dedicated server bij proserve, een vrij grote provider (top-10 nld) en ik ben heel tevreden. bit is ook een hele goede (en grote), maar er zijn er natuurlijk meer.
met bijv. mihosnet (heel ander soort aanbieder) heb ik ook goede ervaringen.


verder geldt natuurlijk: alle waar naar z'n geld, maar niet alles wat duur is is goed en niet alles wat goedkoop is hoeft slecht te zijn.


als je op nld gericht bent moet je altijd vragen waar de servers fysiek staan. het liefste in nld. in de us zitten veel slechte providers. ben je internationaal gericht, dan moet je me nog maar eens vragen. wij hebben ook nog iets in de us draaien, maar die provider weet ik zo uit mijn hoofd niet. loopt al 10 jaar met 1 keer 3 minuten downtijd.